Workshops

How to present yourself

HOW TO PRESENT YOURSELF Op woensdag 28 november zijn er een aantal workshops gegeven in de Kanselarij over hoe je jezelf het best kan presenteren. Dit is in elkaar gezet door het excellentieprogramma. Er zijn drie workshops gegeven in verschillende richtingen. De eerste workshop ging over je houding en hoe je jezelf het best neer kan zetten. De tweede over het verhaal wat je verteld, en hoe je iets goed kan overbrengen. En de laatste workshop over je kleding en stijl, en hoe je daarbij overkomt. Deze workshops werden tussen vijf en negen uur gegeven, waar ook een diner bij inbegrepen zat. De stagiaires van Present Promotions die hier naartoe zijn geweest hebben er veel aan gehad en het was erg leerzaam. ‘Dit kunnen wij zeker gebruiken voor onze verdere workshops en presentaties.’

Commerciele club Leeuwarden

Op 19 november 2018 hebben twee stagiaires van Present Promotions geholpen bij de lunchbijeenkomst van de Commerciële Club Leeuwarden. De stagiaires hebben gezorgd voor het ontvangst van de gasten en hebben ze verzorgt van wat eten en drinken. De gastspreker bij deze bijeenkomst is Bas Haring, die alledaagse zaken op een andere wijze belicht. Hij heeft ons meegenomen in zijn belevingswereld, en is een meester in het helder en in begrijpelijke taal uiteenzetten van de meest ingewikkelde onderwerpen.

DE DAG VAN DE DUURZAAMHEID

Afgelopen week heeft de 10e editie van de dag van de duurzaamheid plaatsgevonden. Elk jaar valt dit op 10 oktober en dit keer hebben er ook weer acties plaatsgevonden op het Friesland College. Samen met de stagiaires van LIS en de stagiaires van Present Promotions zijn de acties georganiseerd en bedacht. Dit jaar hebben wij duurzame appels uitgedeeld en zijn de stagiaires op de studenten afgestapt met de vraag of ze weten wat duurzaamheid is. Hieruit blijkt dat niet iedereen zich erin verdiept of begrijpt wat het inhoud. Daarom vinden wij dat er meer acties gehouden moeten worden i.v.m duurzaamheid. Verder heeft er ook een virtual reality bus op het schoolplein gestaan waarin je de aarde van bovenaf kon bekijken. Zo zag je onder andere hoeveel plastic er in de zee lag en hoeveel er vervuild is. Voor ons is dit een geslaagde dag geweest en hebben we de studenten meer kunnen informeren over duurzaamheid. ‘Mensen zouden beter moeten weten, en natuur weet het het best.’ ‘De echte uitdaging is niet klimaatverandering, maar de verandering in hoe mensen denken.

ALCOHOLMISBRUIK

Omdat wij jullie graag op de hoogte houden van al onze werkzaamheden, hier een kleine update. Woensdag 20 Juni hebben de stagiaires in samenwerking met VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) Een informatieve workshop over de gevaren van alcoholmisbruik gegeven. Dit hebben wij op het Piter Jelles (Montessori high school) Aan 2 vwo klassen gegeven. De leerlingen vonden dit erg leuk. Ook gaven ze aan dit zeker vaker te willen doen. Verder waren onze stagiaires ook erg tevreden met het verlopen van deze dag.

seksuele voorlichting

Vandaag hebben wij een seksuele voorlichting gegeven aan de jongeren van Pitstop. Het was een leuke, leerzame, informatieve, actieve voorlichting. De deelnemers waren erg enthousiast en ook heel geïnteresseerd in het onderwerp. Doordat de deelnemers zelf erg geïnteresseerd waren in het onderwerp zorgde dat voor veel interactie, waardoor wij de kans kregen om een goede connectie te maken met de doelgroep. De begeleiders waren er ook enthousiast over en hierbij hebben we veel ervaring opgedaan. Met andere woorden was het een succesvolle voorlichting!

Politiek pong

Onze stagiair Stefan is bezig geweest met het oplossen van een marketingcommunicatievraagstuk. het vraagstuk was: Hoe betrekken wij jongeren meer tot de politiek rondom Heerenveen.

Hij heeft een oplossing bedacht om het leuker te maken voor de jongeren met zijn eigen gemaakte spel. Het spel is afgeleid van Beer pong en hij noemt het spel Politiek pong. Je speelt het spel beer pong, maar als je een balletje in de beker raakt dan moet je een politiek standpunt pakken en die vraag aan de tegenstander stellen. De tegenstander moet hier aangeven of hij/zij hier voor of tegen is en zo ontstaat er een discussie over een onderwerp net zoals in de politiek.

De jongeren krijgen nu een beter inzicht in wat de politiek doet en waarom ook zij inspraak moeten hebben in de politiek, want er zijn heel wat standpunten die over jongeren gaan. Het was een geslaagde dag en veel jongeren vonden het leuk om de workshop te volgen.

Claim your future

Nadelen van Whatsapp en de interculturele communicatie Kort voor de workshop hebben ze een introductie gegeven over Claim Your Future. Claim Your Future is een studentengroep die samenwerkt met andere studentengroep uit 5 andere landen. Zodat ze de waarde en normen, cultuur, eigenschappen en 21 st century skills van elk kaar kunnen leren kennen. De eerste workshop ging over de voordelen en de nadelen van Whatsapp. De miscommunicaties door emoji’s, het korter maken van zinnen en het gebrek van non-verbale communicatie. De tweede workshop ging over interculturele communicatie. Wij hebben verschillende situaties na gespeeld waarbij we de waarde en normen van andere culturen leerde kennen. Deze workshops waren interactief en we hadden veel plezier! Hieronder ziet u een foto van de roll up banner van Claim Your Future en een teamwork opdracht waarbij er alleen gebruik gemaakt mocht worden van Whatsapp berichten.

Mentoring

Taalmaatje/Taalondersteuning

Momenteel hebben wij vier projecten lopen waarbij we mensen helpen met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. Dit project wordt geleid door mensen van social work. De klanten zijn erg tevreden met de vorderingen in het project.

Inspiratieochtenden Taalleervraag

Op verschillende data vanaf november wordt in Leeuwarden; gemeentewerf Orionweg een inspiratieochtend voor laaggeletterden georganiseerd; in samenwerking met FC-Extra en rond de kerst een kerstactiviteit! De deelnemers zijn in dienst bij de groenvoorziening. De deelnemers aan deze ochtend moeten worden ontvangen. Aan de deelnemers moeten vragen worden gesteld en inspiratie gedeeld, waardoor ze getriggerd worden om hun Nederlands (lezen, schrijven en spreken) te verbeteren.

NHL inspirational story

Global Citizenship. Maandag 13 mei zijn er stagiaires van Present Promotions naar de NHL geweest. Solomon, 1 van de stagiaires heeft daar een verhaal verteld over zijn leven en hoe hij in Nederland terecht is gekomen. Hij is geboren in Oeganda en omdat zijn moeder voor haar werk veel in het buitenland verbleef is hij opgegroeid bij zijn oma en op een kostschool. Toen hij oud genoeg was ging hij met zijn moeder mee. Hij woonde vervolgens in Engeland, Zweden en nu hier in Nederland. Solomon deed zijn verhaal over Global Citizenship voor de internationale groep studenten Communicatie. Echter niet alleen omdat hij in verschillende landen heeft gewoond, maar ook door zijn bijzondere manier van in het leven staan. Solomon heeft respect voor dieren en is daarom vegetarisch, hij is creatief en schrijft gedichten en als laatste hij is een begenadigd tekenaar. Hij liet een aantal tekeningen zien en de studenten waren onder de indruk van zijn talent. De aanwezigen stelden een aantal vragen , over onder andere “hoe het is te leven in zoveel verschillende culturen?”. Hij stelde hierover dat wanneer je respect hebt voor mensen en open staat voor de mening van anderen dit geen probleem is

Events

De Het

Op 4 maart zijn een aantal stagiaires van Present Promotions naar de presentatie van de finalisten van “De Het” geweest. Zij waren te gast bij Niveau Noord. Sanne Sil en Joos hadden de rol van gastheer/vrouw. Sil stond vooraan om de mensen te ontvangen en hun naamplaatjes te geven. Sanne en Joos mochten mensen verder begeleiden naar de zaal. De stagiaires hebben de presentaties mogen bijwonen. Dit werd georganiseerd door gemeente Leeuwarden en door de commerciële club Leeuwarden.

Aftrap van de provinciale staten

Vandaag was de aftrap van de campagne van de Provinciale Statenverkiezingen, hierbij heeft Present Promotions geholpen door op het treinstation flyers uit te delen aan de mensen om ze bewust te maken van het feit dat ze op 20 maart kunnen stemmen.

Stagemarkt Sociaal werk op ROC de Friese Poort

De mensen van Present Promotions moesten de materialen regelen voor de stand. Op 7 maart stonden ze enthousiast te vertellen over het bedrijf Present Promotions met als doel om stagiaires te werven.

Democratie fabriek

Sil, Kayleigh en Joos moesten gastheer/vrouw zijn voor de democratie fabriek die plaats vond op de Friese Poort in Leeuwarden. Hiervoor kregen zij de opdracht om de klassen die de democratie fabriek bezochten te begeleiden. Daarbij moesten zij de klassen inleiden met een uitleg. In totaal zijn zij de democratie fabriek 4 keer geholpen als gastheer/vrouw.

Wat is de democratie fabriek? In een democratie hebben mensen verschillende meningen, belangen en levensovertuigingen. Dat levert een bruisende maatschappij op maar ook veel conflicten. Democratie is levenswerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek. Een fabriek waarin kinderen en jongeren van 10 – 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen.

Globalland

Op vrijdag 24 mei 2019 staat het Friesland College in het teken van Global Land, een dag waarin studenten en medewerkers doormiddel van workshops en andere activiteiten de Global Goals in de schijnwerpers zetten. De global goals zijn 17 doelen die de mensen stellen om de wereld te verbeteren. Deze doelen willen we bereiken voor 2030. Dit heeft te maken met de overheid, bedrijven, duurzaamheid en de mens. Al deze doelen samen hebben één groot doel en dat is de wereld verbeteren in de toekomst.

  • foto-pp-2
  • 35832651_2054068771291792_5870539811898523648_n
  • 47306369_2307749465923720_936564017424498688_n-1
  • 53194156_2458094247555907_6824020270982889472_n
  • WP_20190410_14_26_37_Pro
  • WP_20190410_15_16_25_Pro